Prezentare generală

Situată la numai 19 km de Municipiul Bucureşti şi respectiv la o distanţă de ≈ 100 km, faţă de Municipiul Giurgiu, reşedinţa judeţului Giurgiu, Comuna Joiţa se învecinează pe limita tertoriului administrativ cu comunele

 • comuna Bolintin Deal şi sat Ghionea
 • comuna Ulmi(judeţul Giurgiu) → la sud-vest
 • comuna Ciorogârla(judeţul Ilfov) → la sud-est
 • sat Dragomireşti Deal-comuna Dragomireşti Vale(judeţul Ilfov) → la sud-est şi est
 • comuna Săbăreni(judeţul Giurgiu) → la nord şi nord-est
 • comuna Cosoba(judeţul Giurgiu) → la nord-vest şi vest

Continue Reading

Economia locală

Localitate în plină dezvoltare, comuna Joiţa s-a înscris pe coordonatele modernizării, unde oamenii locului tind să o alinieze la standardele comunelor europene. Economia comunei are o structură elastică cu o paletă diversificată de activităţi, sectoarele preponderente fiind:

 • agricultura, în proporţie de 70% mecanizată cu utilaje moderne. 
 • transporturile de mică şi mare capacitate, de mărfuri şi de persoane  cu mijloace  rapide, sigure şi nepoluante;comerţul, organizat într-un mod civilizat în spaţii moderne desfăşurat de întreprinderile mici şi mijlocii;
 • serviciile, care la nivelul local au asigurat şi asigură în continuare satisfacerea nevoilor populaţiei
 • Trebuiesc amintiţi producătorii individuali  de produse agroalimentare din resurse proprii, care asigură  zilnic aprovizionarea cu produse  proaspete a cartierelor din zona de nord - est ale capitalei .
 • Principala preocupare a Consiliului Local al comunei, a fost aceea de a atrage pe teritoriul comunei marii investitori care au menirea să creeze fonduri necesare realizării infrastructurii locale, fapt realizat în timp record, numai  în doi ani, 2006 - 2008.

Mobilizaţi de principii comune, în vederea ridicării standardelor de viaţă, primaru împreună cu Consiliul Local, au iniţiat o serie de proiecte şi au reuşit:

Continue Reading

Istoricul localității

Pe cât de pitoresc este cadrul natural al comunei Joiţa, pe atât de interesant este de relatat, cum vălul timpului s-a aşternut peste amintirile încă vii din memoria bătrânilor localinici. Istoria comunei Joiţa, nu se deosebeşte cu nimic de marea istorie a poporului nostru, aici fiind păstrate, cum de altfel în toate regiunile ţării, obiceiuri şi tradiţii, portul şi limba, înţelepciunea şi frumuseţea ţăranului român, hărnicia şi dragostea faţă de glia strămoşească.

,,Satul Joiţa se află pe apa de legendă a râului Dîmboviţa la distanţă de 19 km. în partea de Apus de capitala ţării, iar în partea de Apus – Miază – zi la o distanţă de 1 km. de sat, curge râul Ciorogârla, satul găsindu-se între luncile acestor râuri care-i fertilizează pământul”.(Monografia Bisericii Joiţa Judeţul Ilfov)

Joiţa, este o comună cu două sate, satul Joiţa şi satul Bâcu, fiecare cu oamenii lor, cu istoria lor, fiecare cu frumuseţile şi realizările lor de-a lungul timpului.

Comuna Joiţa se întinde pe comunicaţia ce face legătura capitalei cu localităţile judeţelor, Ilfov, Giurgiu, Dîmboviţa prin DJ 601 A, numită de localnici Strada Principală, acum Calea Bucureşti, care o străbate de la km. 16 până la km. 22 când se ajunge la graniţă cu satul Cosoba, iar satele Joita şi Bâcu, sunt străbătute pe ambele sensuri, de străzi adiacente acestui drum principal denumite linii.

 

Continue Reading

Arhiva dispoziţii

2016

2015

2014

Arhiva HCL

2016

2015

2014

Arhiva buget

2016

2015

2014

Arhiva anunțuri

2016

2015

2014

Meteo

Cloudy

5°C

Traducere

roenfrdeites

Contact

 0246 252 250

Fax 0246 252 168

 primariajoita@yahoo.com

 Calea Bucureşti DJ 601 A, nr. 156 Comuna Joiţa Județul Giurgiu

Harta

A huge collection of 3400+ free website templates, WP themes and more http://jartheme.com/ at the biggest community-driven free web design site.